از نو
1399/10/21
نوع: معرفی کتاب
نویسنده: فریده مسعودی

نویسنده این کتاب ساتیا نادلا، مدیر عامل فعلی مایکروسافت است؛ فردی که توانست شکوه را به مایکروسافت بازگرداند. در سال ۲۰۱۴، زمانی که نادلا سکان هدایت مایکروسافت را برعهده گرفت حال و روز این شرکت اصلا خوب نبود. او توانست با تغییر و تحولاتش در استراتژی و فرهنگ سازمان، کشتی طوفان‌زده مایکروسافت را به ساحل امن برساند به طوری که در مدت پنج سال ارزش سهام این غول نرم‌افزاری سه برابر شد و بیش از هر زمان دیگری به دوران پرشکوه ابتدایی‌اش با مدیریت بیل گیتس نزدیک‌تر شد.

ساتیا نادلا در این کتاب به چهار موضوع اصلی پرداخته است. یکی از این موضوعات، زندگی شخصی اوست و این‌که زندگی‌اش چگونه از حیدرآباد هند به رِدموند آمریکا می‌رسد.

موضوع دیگری که در کنار این روایت شخصی مطرح شده، روایت سال‌های کار او در مایکروسافت است. او از سال ۱۹۹۲ در مایکروسافت مشغول به کار شده و پله‌های ترقی را یکی پس از دیگری طی می‌کند تا به جایگاه مدیرعامل مایکروسافت می‌رسد.

نادلا در این کتاب، به موضوع سومی هم پرداخته و آن‌، تحلیل آینده‌ی تکنولوژی است و این‌که به گمان او، در طی دهه‌های آینده تکنولوژی چه مسیری را طی خواهد کرد.

او البته تأکید می‌کند که: «کسی که می‌گوید می‌تواند مسیر دقیق فناوری را با دقت بالایی پیش‌بینی کند، قابل ‌اعتماد نیست.» اما حداقل در حد یک تحلیل کلی، به واقعیت ترکیبی (Mixed Reality)، هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) و رایانش کوانتومی (Quantum Computing) به عنوان سه جریان اصلی تکنولوژی در آینده‌ی پیش رو اشاره می‌کند.

کتاب از نو محور چهارمی هم دارد که نادلا در آن، از مسئولیت‌های شرکت‌های بزرگ چند ملیتی صحبت می‌کند و توضیح می‌دهد که این شرکت‌ها، باید زمینه‌ی رشد اقتصادی را برای همه‌ی ملت‌ها و کشورها فراهم کرده و به کاهش تبعیض و بی‌عدالتی کمک کنند.

این محور آخر، کمی شبیه بیانیه‌های شعارگونه‌ای است که هر روزه در جلسات سران سیاسی و اقتصادی دنیا می‌شنویم و اگر در زمره‌ی کسانی باشید که نسبت به حسن‌ نیت شرکت‌های بزرگ و قدرتمند اقتصادی خوش‌بین نیستند، احتمالاً خواندن این بیانیه‌های طولانی برایتان خوشایند نخواهد بود.

 

لطفا برای افزودن نظر ورود یا ثبت نام کنید.